(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Datlová zmrzlina
Potřebné ingredience
300g plnotučného mléka, 90g datlové pasty, 250g šlehačky, 3 malé žloutky, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce rumu, hrst opražených vlašských ořechů
Postup přípravy
Na mírném ohni zahříváme mléko s datlovou pastou, dokud se pasta nerozpustí (když je moc tuhá, můžeme použít tyčový mixér). Po rozpuštění přidáme polovinu smetany a zahříváme těsně pod bod varu. V misce rozšleháme žloutky s cukrem a přidáme část horké mléčné směsi a vše nalijeme k horkému mléku a za stálého míchání zahříváme do hustoty řídkého pudinku. Poté nalijeme ke zbylé smetaně v míse a zamícháme. Necháme vychladit, vlijeme rum a poté dáme do mrazáku a několik hodin po cca 30 minutách promícháváme, aby se nevytvořily zmrzlé krystaly. Když je směs polotuhá, přidáme nasekané ořechy.
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé